Foto: Daniel Rundqvist

Flyktingbostäder föreslås till Samset

Uppdaterad
Publicerad

Det flyktingboende som var planerat för Dunkehallaravinen i Jönköping, ser nu ut att istället hamna på det nya bostadsområdet Samset. Det föreslår tekniska nämnden som utrett frågan.

Det var i slutet av maj som planerna på ett flyktingboende i Dunkehalla stoppades efter protester, där man ansåg att modulerna inte passade in i den historiska miljön. Fullmäktige beslutade därför att platsfrågan skulle utredas en gång till, och nu har alltså tekniska nämnden fastnat för en ombebygd tomt på Samset i västra delen av Jönköping.

– Tjänstemännen har plockat fram en lista på ett tiotal olika tomter, men Samset räknar vi med att kunna komma igång snabbast med, eftersom det finns en färdig detaljplan, säger tekniska nämndens ordförande Anders Jörgensson (M) till SVT Nyheter Jönköping.

– Både Socialtjänsten och skolan har dessutom ansett att platsen kan fungera bra för att ta emot familjer, med skola och förskola i närheten, säger Jörgensson

Det är fullmäktige som fattar det slutliga beslutet, nästa vecka. Modulerna kan i så fall vara på plats om ett år. Totalt handlar det om tolv lägenheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.