Foto: Philip Naskret/SVT

Fritidsgård samlar pengar efter vandalisering

Uppdaterad
Publicerad

Nu har fritidsgården i Råslätt startat en insamling för att hjälpa secondhandbutiken Fyndet efter vandaliseringen.

Det var i förra veckan som personal från fritidsgården tillsammans med polisen kallade boende i området till ett möte för att få stopp på den eskalerade skadegörelsen i området. Oron fanns att det skulle bli en konfrontation mellan ungdomar och polis.

Sedan mötet säger Peter Magnusson, samordnare för Underground, att det lugnat ner sig i området.

– Jag tror att vi fått fram budskapet att det här slår mot oss boende. Det är våra bilförsäkringar och våra hyror som höjs, säger han

För att ytterligare engagera ungdomarna har fritidsledarna på Råslätts Fritidsgård nu tagit initiativ till en insamling. Pengarna ska gå till secondhandbutiken Fyndet som fick samtliga sina skyltfönster sönderslagna i juli.

– Vi såg det som en bra symbolisk sak att satsa på.

Självrisken hos Fyndets försäkringsbolag är 8500 kronor. Ungdomarna uppmanas att bidra, förutom med pengar kan man exempelvis panta burkar. Peter Magnusson hoppas att de ska ha fått ihop pengarna den kommande veckan.

På Facebook skriver personal på Fyndet: Fantastiskt initiativ utav Er, tillsammans är vi starka och kan arbeta för en positiv anda på vårt fina område – Råslätt. Ett STORT TACK vänner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.