Foto: Linda Mathillas

Halka på vägarna i länet

Uppdaterad
Publicerad

Ett lätt snöfall och minusgrader har gjort att många vägar i länet är mycket hala. Flera trafikolyckor har inträffat under fredagseftermiddagen.

– Sedan jag klev på mitt skift har det varit nio trafikolyckor i länet, säger Klas Ottosson, vakthavande befäl vid polisen vid 18.45-tiden.

Vid de flesta olyckorna har de inblandade klarat sig undan utan skador.

Vid 18.15-tiden inträffade ytterligare en singelolycka på E4 söder om Gränna, denna gång i höjd med Röttle. Enligt larmet till SOS Alarm ska fyra personer har färdats i bilen. Enligt Trafikverket är ett körfält blockerat på platsen.

– Sedan har vi en olycka på riksväg 40 vid Ekhagen där en bil precis har dammat in i mitträcket, säger Klas Ottosson.

Fyra till sjukhus

På Väg 26 mot Mullsjö inträffade vid 16-tiden en singelolycka mellan Ljungatorp och Karthagen. Fyra personer ska ha förts till sjukhus där, enligt polisen men det ska inte ha handlat om några allvarligare skador.

Ungefär samtidigt inträffade det en olycka på E4 norrut mellan trafikplats Vaggeryd Norr och trafikplats Stigamo. Enligt Trafikverket är det en olycka mellan en lastbil och en personbil och höger körfält är avstängt.

Olycka på E4

Vid 14.45-tiden inträffade en singelolycka på E4 i södergående riktning mellan trafikplats Gyllene Uttern och trafikplats Vättersmålen. Enligt Trafikverket ska ett körfält vara blockerat där. Enligt räddningstjänsten var det en bil med 3-4 personer i som kört in i ett vägräcke. Ingen person ska ha skadats vid olyckan, men bilen fick bärgas från platsen. I samband med det arbetet inträffade ytterligare en olycka cirka 500 meter norr om den första olyckan. Inte heller där ska någon person ha kommit till skada.

På väg 27 en kilometer öster om Forsheda i Värnamo kommun inträffade en singelolycka vid 15-tiden. En drabbad person, som enligt larmet till SOS Alarm själv ska ha tagit sig ut ur bilen.

Långtradare i diket

På gamla riksettan i Ölmstad hamnade ett lastbilssläp i diket efter en olycka vid 13.30-tiden. Där var det totalstopp i trafiken och trafikanter uppmanades att ta en annan väg.

På riksväg 40 mellan Nässjö och Eksjö, vid Ormarydsavfarten inträffade en singelolycka vid 13.40-tiden. Det ledde till störningar i trafiken på platsen.

Singelolyckor i Nässjö kommun

Vid 13.50 inträffade en singelolycka på länsväg 836 vid Fredriksdal. En person ska ha funnits i den bilen.

På väg 127 strax utanför Vrigstad har en lastbil med släp kört i diket i riktning mot Värnamo vid 14-tiden. Där var det begränsad framkomlighet under bärgningsarbetet.

Vid 12-tiden inträffade en singelolycka på E4 i höjd med Ryhov. Ingen person kom till skada vid den olyckan, men bilen fick bärgas från platsen. De drabbade skjutsades hem av en polispatrull.

Halka under kvällen

Och enligt Trafikverkets prognos är det under kvällen risk för snöhalka på vägarna i framförallt de östra delarna av länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.