Handbollsspelare åtalad och avstängd i ett år

Uppdaterad
Publicerad

En handbollspelare har blivit åtalad för misshandel efter att ha slagit och sparkat en motspelare under en seriematch i Jönköping i våras.

Det var när en spelare i andra laget stoppade en kontring genom att dra i tröjan på den nu åtalade spelaren som han inte kunde behärska sig utan attackerad sin motståndare med både slag och sparkar. Redan i våras polisanmäldes spelaren och nu har åklagare beslutat att väcka åtal mot honom för misshandel något som P4 Jönköping rapporterar.

– Vi har haft väldigt mycket möten och vi pratade med det andra laget direkt efter matchen. Även om vi inte står bakom agerandet så försöker stötta killen, säger en ledare i spelarens lag till SVT Nyheter Jönköping.

Lång avstängning

Efter händelsen gjordes även en anmälan till Handbollförbundet som ha beslutat att spelaren ska stängas av från all organiserad handboll i ett helt år.

– Jag har jobbat med handboll väldigt länge men aldrig hört talas om en så här lång avstängning förut. Det är ett hårt straff, säger ledaren till SVT Nyheter Jönköping.

Hur mår den spelaren nu?

– Han är jätteångerfull och mår dåligt för det här. Han skäms verkligen för vad han har gjort, säger ledaren.

Vad tänker du om att det nu kommer bil en rättsprocess efter det här?

– Tycker det är bra att myndigheterna får reda ut det här. Det sänder ju signaler att det inte är någon frizon på idrottsplanen, vilket är viktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.