Tove Svensson, från ett lokalt café på Torpa i Jönköping, skapade en crêpes-semla. Foto: PRIVAT

Här är den: Crêpes-semlan

Publicerad

Snoppsemla, semmelwrap och korv med bröd-semlor. Semmelfantasin verkar inte ha några gränser. På Torpa i Jönköping serveras just nu crêpes-semlor.

– Vi ville ha vår egen variant, säger skaparen Tove Svensson.

När hysterin kring semmelwrappen drog igång förra året var det många som hoppade på tåget. Efter semmelwrappen började ett konditori i Trollhättan att servera både korv med bröd-semla och snoppsemla.

Dessutom passade Tove Svensson, från ett lokalt café på Torpa i Jönköping, på att skapa sin egen variant. En crêpes-semla.

– Det verkar som att alla vill ha något med semla den här tiden på året – och inte bara den traditionella sorten, säger hon.

”Vill hellre ha Nutella”

Crêpe-semlan är helt enkelt en crêpe fylld med mandelmassa och grädde som toppas med mandelflarn. Och enligt Tove Svensson är det många som nappar.

– Året runt skulle det nog inte fungera. Men eftersom det bara är under en kort period varje år så är det många som vill ha. Det är jätteroligt, säger hon.

Crêpe-semlan serveras som en dessert – till skillnad från de mer matiga crêpes som erbjuds.

– Det är folk i alla åldrar som vill ha den – kanske inte de allra minsta. De vill hellre ha Nutella på sina crêpes, säger Tove Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.