Region Jönköpings län tillåter inte hundar i färdtjänstfordonen. Foto: SVT

Hundförbud i färdtjänstfordon DO-anmäls

Uppdaterad
Publicerad

En rullstolsburen kvinna anmäler nu Region Jönköpings län till Diskrimineringsombudsmannen för att hon inte får ha med sin hund när hon åker färdtjänst.

Kvinnan som bor i Jönköpings kommun, har personlig assistans dygnet runt och är beviljad färdtjänst. Men hennes hund är inte välkommen att följa med. Enligt anmälan har Region Jönköpings län beslutat att det inte ska finnas något färdtjänstfordon där hundar får vistas.

Nu väljer kvinnan att anmäla Region Jönköpings län till Diskrimineringsombudsmannen (DO)  eftersom hon anser att hon utan sitt handikapp hade kunnat ta med hunden på en vanlig buss eftersom det är tillåtet.

På grund av rådande situation menar kvinnan att hon begränsas i sin vardag och kan till exempel inte vara hemifrån längre perioder eftersom hon inte kan ta med sig sin hund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.