Våg av bostadsinbrott i Värnamo i helgen. Foto: Anders Wiklund/TT

Inbrottsvåg i Värnamo i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har det varit sex inbrott i bostäder i Värnamo med omnejd. Två lägenhetsinbrott och fyra inbrott eller inbrottsförsök i villor.

– Det verkar vara koncentrerat till Värnamoområdet, säger Lasse Johansson, polisens presstalesperson.

På Växsjövägen har två lägenheter i samma trapphus haft inbrott i helgen.

– Ur den har en kamera värd 3 000 kronor stulits, efter vad lägenhetsinnehavaren har sett vid första titten, säger Lasse Johansson.

Bröt upp dörrar

Tjuvarna har tagit sig in i lägenheterna genom att bryta upp dörrarna. Den ena lägenheten stod tom och därför rubricerar polisen det ärendet som försök till inbrott.

Även på Ättehögsvägen har ett inbrottsförsök anmälts i helgen och i Skogsdal, Kärda, försökte någon att bryta sig in i en villa vid halv tre-tiden natten mot söndag.

På Karlsdalsvägen i Hånger har någon gjort inbrott i ett hus under lördagseftermiddagen.

– Där har man krossat en ruta till altandörren på baksidan. De har sedan rotat igenom bostaden, i nuläget är det oklart om något har stulits.

Verktyg stulna

I Hillerstorp har en fastighet haft påhälsning av tjuvar den senaste veckan. Från ett uthus har motorsåg, grästrimmer och diverse verktyg stulits.

I Bredaryd har tjuvar brutit sig in i en villa när ägarna har varit bortresta den senaste veckan. En altandörr har brutits upp och smycken till ett okänt värde har stulits.

Andra orter

Polisen har även fått in anmälningar om bostadsinbrott från fler orter i länet. En lägenhet på Brahegatan i Gränna hade inbrott i fredags förmiddag. Där är det oklart vad som stulits.

På Rosenvägen i Bankeryd verkar tjuvarna ha blivit bortskrämda när ett larm gick igång vid 19.30 på lördagen.

Ett däckföretag på Torsvik hade inbrott i helgen och 500 kronor i kontanter stals ur kassan. En dörr till en restaurang på Östra Storgatan i Jönköping har blivit uppbruten strax före midnatt i går. Larmet gick och det är oklart om något har stulits.

Inbrottsförsök på A6

Vid 20-tiden på söndagen går inbrottslarmet i en butik vid den röda entrén på A6 center. När väktare kommer till platsen ser de två gärningsmän i rånarluvor.

– De försvinner då från platsen i en mörk bil, vi har inte så mycket att gå efter där, säger Lasse Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.