Foto: TT

Influensan stoppade posten

Uppdaterad
Publicerad

När 6 av 24 brevbärare var sjuka i början av förra veckan så blev det ingen postutdelning i vissa områden.

– Vi beklagar förstås det som hänt, säger Eva Lotta Andersson, produktionsområdeschef på Posten i Värnamoområdet där Smålandsstenar ingår.

Det var den första och andra februari som var fjärde brevbärare var hemma i influensa och förkylningar. Det fanns inte heller några vikarier som kunde gå in, vilket gjorde att många hushåll i ett område i Smålandsstenar blev utan post. Tusen hushåll drabbades ena dagen och femhundra den andra. Nu är de flesta medarbetarna friska igen och arbetssituationen är bättre. Men för att inte hamna i samma situation igen så ser Posten i Värnamoområdet nu över sina rutiner.

– Vi hade en träff igår där vi diskuterade om vi exempelvis kan se över våra slingor eller jobba på något annat sätt så att detta inte händer igen, säger Eva Lotta Andersson till SVTNyheter Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.