Foto: Mikael Fritzon/ TT

Inget mer spel för Laine före jul

Uppdaterad
Publicerad

Det är klart att Teemu Laine inte kommer att spela innan jul efter den skada han fick under gårdagens match mot Karlskrona. Även Niklas Hansson är borta under några veckor.

Det blev en dyrköpt seger för HV71 mot Karlskrona. Både Niklas Hansson och Teemu Laine skadades i torsdagens sammandrabbning.

HV71:s läkare Jonas Kalman kommenterar skadorna så här på klubbens sajt:

– Niklas Hansson fick en axelskada och kunde inte spela vidare. Vi har tittat på axeln idag och det handlar om en mjukdelsskada och han tvingas rehabilitera den under några veckor, sedan får vi se hur läget är.

– Teemu Laine gjorde sig illa i knät. Där kommer vi att göra en magnetröntgen och vi vet mer i början av nästa vecka, men klart är att det inte blir mer spel innan jul för Teemu, säger avslutar Jonas Kalman

Många skador

Björn Melin fick ett kraftigt bakslag senast mot Espoo Blues. Enligt Jonas Kalman har han ett ryggbekymmer sedan förra hösten, som nu förvärrats. Melin behöver en längre tids rehabilitering och är sjukskriven till januari.

Erik Ersberg har rygg- och ljumskbekymmer, men är på is och tränar. HV71 räknar med att han är tillbaka nästa vecka.

Simon Önerud har haft en virussjukdom. Igår torsdag uppgav klubben att Önerud snart är på benen igen. Även Kevin Stenlund, som har haft halsfluss och penicillin ska snart vara spelbar.

Kristofer Berglund har en skada på överkroppen och missar även morgondagens match, men enligt Kalman är Berglund förhoppningsvis tillbaka i spel nästa vecka.

Därtill är Lawrence Pilut och Simon Karlsson långtidsskadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.