Foto: Philip Naskret/SVT

Insamlingen efter skadegörelse mycket framgångsrik

Uppdaterad
Publicerad

På bara några dagar har ungdomar på Råslätt lyckats samla in flera tusen kronor som ska täcka självrisken efter att rutorna krossades på Secondhand-butiken Fyndet för några veckor sedan.

I slutet av förra veckan satte ungdomar upp lappar runt om i Råslätt där de bad personer skänka pengar eller exempelvis pantburkar. Pengarna ska betala självrisken åt Secondhand-butiken Fyndet som fick flera rutor krossade för några veckor sedan. Bara under helgen har de fått in över 5000 kronor och de har fått löfte om mer så med mycket stor sannolikhet kommer pengarna vara insamlade i slutet av veckan.

 – Det är ungdomar som lever, verkar och bor här på Råslätt som har gjort det här. Jag känner glädje och stolthet över att bo på en plats där de här ungdomarna finns, säger Peter Marklund som är butiksföreståndare på Fyndet secondhand.

Ungdomars idé

Det är ungdomar från Underground, Fritid Råslätt och Råslätts Sportklubb som står bakom initiativet och på lapparna de satt upp har de skrivit ”Till alla som älskar Råslätt”.

– Det är folk från alla bakgrunder som har varit positiva till det här initiativet och det har varit en del av målsättningen att inte bara samla in pengaran utan också samla människor kring något som bygger upp samhället, säger Peter Magnusson som är ledare för den idellla fritidsgården Underground.

Löfte om mer pengar

Självrisken som butikens försäkringsbolag kräver är 8500 kronor men även om insamlingen inte fått in så mycket pangar än är man hoppfull. Flera ska ha lovat att betala mer pengar om det behövs och flera fortsätter att skänka exemplevis sina pantburkar.

– Igår stod vi och pantade burkar en bra stund och till slut blev det över 1400 kronor i bara pant säger Peter Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.