Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jobbsatsning för nyanlända

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen och näringslivsbolaget i Tranås satsar nu gemensamt på att få ut nyanlända i arbete. Tolv företag involveras i en satsning som man kallar Ny Kraft.

Samtidigt som många nyanlända har svårt att hitta jobb har företagen brist på kompetent arbetskraft. Därför satsar man nu på ett samarbete som ska få ut invandrare i arbete.

– Om industrin ska fortsätta att växa måste företagen ha tag i folk. Det är alldeles nödvändigt att vi hjälps åt, säger Tranås Uniteds vd Tore Lindström till Tranås Tidning.

Arbetsförmedlingen, som har ansvar för integrationen de första två åren, ger företagen möjlighet att ta emot praktikanter helt utan kostnad under sex månader. 

– Många har inte fått med sig betyg och intyg när de flytt och arbetsgivaren får en chans att pröva individen på plats, säger Peter Spång på Arbetsförmedlingen till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.