Foto: Husqvarna FF

Kirill Laptev lämnar J-södra för spel i HFF

Uppdaterad
Publicerad

Den ryska anfallaren Kirill Laptev lämnar Jönköpings södra IF för att istället ansluta till Husqvarna FF:s trupp.

J-södra och HFF har gemensamt hittat en överskommelse kring Kirill Laptev, och 21-åringen kommer omedelbart att byta klubbtillhörighet.

Kirill har en fjolårssäsong i J-södra med lite speltid. Han var skadedrabbad under stora delar av säsongen och kunde inte göra något större framträdande i Superettan. Nu byter Kirill till en klubb i en lägre division där han ska få spela mer.

– Kirill ansluter till HFF för säsongen 2015 och vi är nöjda med överenskommelsen med J-södra, säger Husqvarnas sportchef Issa Iskander.

– Vi kommer att följa Kirills utveckling i HFF och hoppas naturligtvis att detta blir ett positivt lyft för honom, säger Jimmy Thelin som är tränare i J-södra.

Kirill har innan han kom till J-södra deltagit i Nike Academy som är en engelsk fotbollsakademi som hjälper talangfulla spelare under 20 år att hitta nya klubbadresser.

– Vi får se hur snabbt han utvecklar sig i HFF. Han är stark offensivt, en explosiv spelare, säger Issa Iskander och fortsätter:

– Vi ser långsiktigt och hoppas att han kan bli en bra spelare i vårt lag. Vi får se hur snabbt han kan utvecklas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.