Foto: Henrik Angel

Spelare och ledare i Nässjö HC akut magsjuka

Uppdaterad
Publicerad

Ett tiotal spelare i Nässjö HC:s pojklag blev akut magsjuka under en hockeyturnering i Mörrum på lördagen. En ledare fick föras till sjukhus.

I fredags eftermiddag åkte sexton spelare och fyra ledare från Nässjö Hockeyklubb till Mörrum för att delta i ett läger för pojkar födda 03. Igår efter lunch drabbades flera av dem av akuta magsmärtor. Enligt tränaren Niklas Malmborg insjuknande en efter en. Totalt tio spelare och två ledare från Nässjö drabbades.

– Alla låg och kräktes utanför. Det var otäckt att se faktiskt, berättar Niklas Malmborg.

Totalt fyra ambulanser var på plats. Inga barn behövde enligt Expressen föras till sjukhus, men en av ledarna i Nässjö blev dålig och fick åka till sjukhuset för kontroll.

Mellan 20 och 30 blev sjuka

Även spelare från de andra lagen i Karlskrona, Lund, Växjö och Mörrum insjuknade.

Patrick Martinsson, ordförande för Mörrum Hockey vill inte spekulera kring vad orsaken till magsjukan är.

– Nej, vi vet ju inte detta. Det var totalt ett hundratal ungdomar på plats och av dem blev mellan 20 och 30 personer sjuka, säger han till SVT Blekinge.

Ambulanser på plats

– Det här har vi aldrig varit med om tidigare och vill aldrig uppleva igen, säger Christer Björk huvudtränare.

Turneringen skulle ha pågått i två dagar men fick avbrytas och på söndagen var spelare och ledare i Nässjö Hockey påväg hem igen.

– Alla mår bra nu, berättar tränaren Niklas Malmborg i Nässjö.

– Man kan väl misstänka att det är maten vi ätit av, men det vågar jag inte säga något om. Jag vet att de tagit tester iallafall.

Enligt Expressen är händelsen rapporterad till miljö- och hälsokontoret i Mörrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.