Karin Wadsten Foto: SVT

Bedragarna kom till hennes hem

Uppdaterad
Publicerad

Flera fall av åldringsbrott har inträffat i Jönköpings län de senaste veckorna. Karin Wadsten från Gränna är en av dem som drabbats, hon var ute och jobbade i trädgården när hon blev bestulen på guldsmycken i lägenheten.

– Jag blev arg och ledsen. Det är så nedrigt, säger Karin Wadsten.

Det var i tisdags i förra veckan som 77-åriga Karin Wadsten höll på med trädgårdsarbete när tjuvarna gick in i hennes lägenhet. Hon hade låst ytterdörren medan hon arbetade på baksidan.

Bedragare lurar äldre

Bad om vägbeskrivning

När hon var på väg in i lägenheten kommer en man i 20-årsåldern fram till henne. Han bryter på tyska och ber om en vägbeskrivning. Han vill att hon ska titta ned på kartan i telefonen för att hjälpa honom. Det gör hon och under tiden är det någon eller några som tar sig in via balkongdörren och rotar igenom hennes hem.

– Han störde mig en bra stund. Man känner sig sårad och kränkt. Just detta att någon varit inne i mitt hem och i mitt sovrum. Man känner sig otrygg, berättar Karin Wadsten.

Har du kunnat sova lugnt efter det här?

Första natten tog jag sömntabletter men sen har det gått bra.

– De har bara stulit rena guldsmycken, inget annat. Det är hemskt att man inte ska känna sig trygg i sitt egna hem, säger, Karin Wadsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bedragare lurar äldre

Mer i ämnet