Foto: Ylva-Britt Söderström

Manifesterade mot mäns våld mot kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpingsbor samlades för att tala och manifestera kring det sexuella våldet mot kvinnor. Manifestationen gick från Hovrättstorget till Rådhusparken.

På Hovrättstorget i centrala Jönköping hade en skara Jönköpingsbor samlats vid 11-tiden för en manifestation mot mäns våld mot kvinnor. Där hade medborgare, polisen och nyfikna beskådare samlats.

En av arrangörerna är Ylva-Britt Söderström, till vardags politisk vilde i kommunfullmäktige. Men dagens manifestation är opolitisk, enligt hennes inlägg på sociala medier.

– Det var två personer som körde igång det här eftersom ingen gör någonting. Vi måste sätta ner foten och visa att det inte är okej. Mäns våld mot kvinnor måste stoppas, säger Ylva-Britt Söderström.

Våldet måste sluta

Från Hovrättstorget gick de tillsammans mot Rådhusparken, där fler människor väntade på att ansluta sig till manifestationen. Väl där höll Ylva-Britt Söderström och en person från ett nätverk för kvinnor, tal om vad som behövs göras för att mäns våld mot kvinnor ska stoppas. Och framför allt det sexuella våldet.

– Samhället måste gripa in och inte mörka det som händer. Det här måste få ett slut. Samhället måste skydda oss medborgare, säger Ylva-Britt Söderström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.