Foto: TT

Mediajätte köper Dreamhack

Uppdaterad
Publicerad

Mediekoncernen Modern Times Group(MTG) som bland annat äger Viasat och TV3 köper hela bolaget Dreamhack för 244 miljoner.

MTG meddelar i ett pressmeddelande att man förvärvar 100 av aktierna i Dreamhack från privata investerare och bolagets ledning. Ledningen för Dreamhack kommer dock fortfarande driva bolagets utveckling.

– E-sport har nyligen blivit större än ishockey, globalt sett. Och vi jobbar med digital och rörlig underhållning där e-sport är en väldigt stor del, så det här var en perfekt pusselbit i vårt bygge, säger Per Lorentz, presschef på MTG.

Dreamhack Jönköping

Kommer festivalen flytta från Jönköping?

– MTG kommer inte göra några förändringar i Dreamhacks ledning, vi vill att företaget ska fortsätta drivas på det sätt som gjort dem framgångsrika, säger Per Lorentz.

Lockar miljoner gamers

– DreamHack är det största e-sportbolaget i Skandinavien och deras online-ligor och evenemang attraherar miljoner passionerade spelfantaster. Detta utgör ett komplement till vår tidigare investering i ESL (Electronic Sports League) och stärker vårt fokus på digitala spel som en av de mest sedda och snabbast växande kategorierna inom onlinevideo, säger Jørgen Madsen Lindemann, MTG:s VD och koncernchef i pressmeddelandet.

Vill expandera utomlands

På sin hemsida skriver Dreamhack att det är dags att starta ett nytt kapitel i företagets historia. Dreamhack vill skapa fler datorfestivaler i andra länder och bygga ett starkt, hållbart varumärke i event-sammanhang för att sprida Dreamhack-konceptet till fler gamers utanför Sverige:

–DreamHack är redan Sveriges största digitala festival. MTGs investering göra det inte bara möjligt för oss att stärka vår position utan påskyndar även den internationella expansionstakten för våra festivaler. Vår vision är att göra DreamHack den ledande festivalen för gamers i hela världen, säger Dreamhacks VD Marcus Lindmark.

Bolaget Dreamhack har under många års tid arrangerat Dreamhack Summer och Dreamhack Winter i Jönköping och Stockholm som är några av världens största datorspelsfestivaler. Förutom dessa arrangerar man även event i andra länder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dreamhack Jönköping

Mer i ämnet