Foto: SVT

Misstänkt dubbelmördare kan dömas till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Rättspsykiatriska undersökningen av mannen i 50-årsåldern som är misstänkt för dubbelmordet i Norrahammar är nu färdig.

Enligt ett utlåtande från Rättsmedicinalverket som kom in till Jönköpings tingsrätt i dag led inte den mordmisstänkte mannen av någon allvarlig psykisk störning när han begick våldshandlingarna i Norrahammar.

Han kan därför dömas till fängelse.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Det ger tingsrätten frihet att välja lämpling påföljd, säger mannens advokat Leif Silbersky om utlåtandet från Rättsmedicinalverket.

Vad kommer det ha för påverkan på den kommande rättegången?

– Det kan jag inte avgöra än eftersom jag inte sett hela förundersökningen. Jag vet inte vad han kommer åtalas för, säger Silbersky.

Den misstänkte mannen har erkänt att han brukat våld mot paret som hittades döda den 28 maj i en villa i Norrahammar. Han har även medgett att han bidragit till att anlägga brand i villan.

Mannen i 50-årsåldern har även delgivits misstanke om ytterligare ett dubbelmord i Hökensås, Tidaholm, i mars.

Han har förnekat inblandning i Hökensåsmorden. Åklagaren har valt att inte häkta honom för brottsmisstankarna i Tidaholmsfallet.

I nuläget är mannen misstänkt för fyra mord och två fall av grov mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet