Mjölkbil i trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig lastbilsolycka har inträffat på riksväg 30 söder om Jönköping i höjd med Stigamo. Räddningstjänsten fick jobba i över två timmar med att få loss föraren som nu har förts till sjukhus

Enligt Börje Andersson, inre befäl på räddningstjänsten, är det en mjölkbil med släp som av oklar anledning kört av vägen och hamnat i diket. Olyckan inträffade vid 8:30-tiden på lördagsmorgonen.

Räddningstjänsten fick jobba i över två timmar med att få loss föraren som nu har förts till sjukhus. Skadeläget är oklart.

– Han är kontaktbar men sitter fast. Hytten har demolerats ganska kraftigt, sa Börje Andersson när räddningsarbetet pågick.

Stort röjningsarbete

Stora mängder mjölk har läckt ut på vägen och i diket och kommunens miljö- och hälsoskyddsavdelning är informerade och på väg till platsen.

 – Det kan ju bli fel PH-värde i vattnet och liknande, säger Börje Andersson.

Vägen är just nu avstängd och trafiken dirigeras om.

– Det kommer förmodligen ta lång tid innan vägen är körbar, säger Börje Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.