Foto: Jönköpings kommun

När sommaren kom stängde baden

Uppdaterad
Publicerad

Äntligen kom solen och värmen. Då stänger flera av länets tempererade utomhusbad.

Länge var sommaren kall och blöt och inbjöd inte alls till bad utomhus. Men mot slutet av sommarlovet kom sommaren med full kraft och den senaste veckan har det varit högsommar över hela länet.

Men redan förra fredagen slog till exempel Brunstorpsbadet i Huskvarna igen portarna för säsongen, och i Bankeryd har Attarpsbadet bara haft begränsat öppethållande. I går stängde man helt. Rosenlundsbadet kommer däremot ha öppet sina utomhusbassänger ända fram till Husvagnsmässan i september.

Öppet enbart på helger

På liknande sätt är det i till exempel Värnamo, där bassängbadet utomhus bara håller öppet helgerna.

För de badansvariga kom naturligtvis den fina avslutningen på sommaren som en överraskning.

– Det känns olyckligt att vi slog igen flera bad med det fina vädret, säger Per Nygren som är avdelningschef för badverksamheten i Jönköping.

Svårt få personal

Enligt badpersonal har en hel del personer hört av sig och undrat varför man stänger nu, men det har inte varit aktuellt att förlänga säsongen, säger Per Nygren:

– Det är svårt att ha den flexibiliteten. Många i extrapersonalen är studenter, och vi måste samtidigt få igång inomhusverksamheten med till exempel simskolorna.

Till nästa år kan det dock bli en förändring.

– Vi diskuterar om vi ska hålla öppet lite längre nästa år, säger Per Nygren i Jönköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.