Foto: Jenny Wall/SVT Design/SVT

Nytt misstänkt dubbelmord utreds i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

I mars omkom två personer från Jönköpingtrakten i en brand i ett fritidshus på Hökensås. Nu undersöks kopplingar mellan denna branden och dubbelmordet i Norrahammar.

Utredningen kring branden på Hökensås lades först ner. Då handlade det om allmänfarlig vårdslöshet. De två personer som då omkom, var också de i 70-årsåldern. Igår beslutade polisen i Västra Götaland att återuppta utredningen och nu har brottsrubriceringen ändrats till mord i två fall. Och utredningen sköts nu av åklagare och polis i Jönköping.

Kopplingar undersöks

Åklagare Pernilla Törsleff säger att man nu tittar på om det finns kopplingar med dubbelmorden i Norrahammar.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Är det uppgifter från den mordmisstänkte som gör att ni nu återupptagit Hökensåsärendet?

– Det kan jag inte gå in på. Men vi undersöker om det finns ett samband.

Törsleff är förtegen och säger att förundersökningen i de båda fallen nu går vidare och att man arbetar intensivt med ärendena.

Grova brottsgruppen som arbetar med Norrahammarsmorden är nu även inkopplad på Hökensåsbranden.

Enligt flera mediauppgifter så ska det finnas en tidigare koppling mellan det avlidna paret i Hökensås och den misstänkte mannen Norrahammarfallet. Men åklagaren vill inte kommentera detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet