Foto: Philip Naskret /SVT

Protest mot försäljning av Axamo

Uppdaterad
Publicerad

Närmare 200 namnunderskrifter har lämnats in inför kommunfullmäktiges möte om försäljningen av fritidsområdet Axamo i Jönköping.

Underskrifterna kommer från allmänhet som utnyttjar området, boende i området och också från föreningar som nyttjar marken. Gemensamt är att de tycker att marken har ett stort rekreationsvärde för de som bor i Jönköping genom bland annat Axamo motion och IF Hallbys anläggning.

”Sådana områden ska ägas av kommunen – inte av privata aktörer”. skriver man.

Bullermatta

Det poängteras också att om skogen runt Axamo Flygplats tas ner så leder detta till att bullermattan utökas vilket i sin tur försvårar fortsatt bebyggelse runt Samset, Hulukvarn och Mariebo.

”Att lägga detta på en privat aktör som jobbar med fastigheter och har vinstintresse, är oacceptabelt”, menar undertecknarna.

Privat aktör

Man skriver vidare att ”Man får enligt grundlag inte expropriera människors enskilda egendom för att gynna företag”

Och med det menas: ”att en del av området som nu säljs är viktiga strategiska platser för att genomföra stadsbyggnadsvisionen. Är de områdena industrier eller i en privat aktörs ägo har kommunen stora problem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.