Räddningstjänstens råd: Ha en extra filt i bilen

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit halt i länet det senaste dygnet. Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att ta det lugnt i trafiken.

Under kvällen har flera olyckor inträffat. En man krockade med en älg på vägen mellan Habo och Mullsjö. Mannen fick föras till sjukhus med ambulans. Älgen dog till följd av kollisionen.

Under kvällen krockade också två bilar i centrala Huskvarna. Enligt räddningsledare Christer Sjöstedt ska det handla om en sidokrock. En person fick föras till sjukhus, med lindriga skador.  

– Det är halt överallt, men om det beror på det vågar jag inte säga.

I går kväll välte släpet på en lastbil på E4:an i höjd med Klevshult utanför Vaggeryd. E4:an fick stängas av i norrgående riktning i över tio timmar och trafiken fick ledas om på mindre vägar.

Henrik Dovrén, brandingenjör vid räddningstjästen i Jönköping tipsar om se till att extra mössa, vantar och en filt i bilen, så man kan hålla sig varm om man blir sittande i kö efter en olycka eller själv hamnar i diket.

– En snöskyffel är bra också, så kan man kanske komma upp själv om man kanat i diket.

Men bäst är naturligtvis de vanliga råden vid halt väglag:

– Ta extra tid på er, kör försiktigt och håll avståndet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.