Så kan Höglandssjukhusets nya byggnad se ut. Foto: Illustrationen kommer från White Arkitekter.

Regionen mångmiljonsatsar på sjukhusen

Publicerad

Här är regionens nya storsatsning på sjukvården. De tre sjukhusen ska byggas om – för en kostnad på 400 miljoner kronor per år i tre år.

– Förhoppningen är också att regionens satsningar på våra tre sjukhus underlättar rekryteringen av nya medarbetare, säger regionrådet Mia Frisk, Kristdemokraterna i en kommentar.

Region Jönköping satsar 400 miljoner kronor per år under tre års tid för att rusta upp sjukhusen. Det meddelar regionen i ett pressmeddelande.

Ett av de största projekten blir att ordna med nya lokaler för operations- och intensivvårdskliniken på Höglandssjukhuset i Eksjö.

Tanken är att huset ska bli sju våningar högt och stå klart i maj 2019. Kontraktet med NCC för att bygga sjukhusdelen är värd 625 miljoner kronor.

– Det känns väldigt positivt och roligt att vi nu tar ytterligare steg mot nya moderna lokaler på Höglandssjukhuset, anpassade för både dagens och framtidens vård, säger regionrådet Mia Frisk, Kristdemokraterna i en kommentar.

Lättare att rekrytera

Förutom Höglandssjukhuset ska också satsas på ombyggda lokaler för operation och intensivvård i Värnamo och flera byggprojekt på länssjukhuset Ryhov i Jönköping.

– Förhoppningen är också att regionens satsningar på våra tre sjukhus underlättar rekryteringen av nya medarbetare, säger regionrådet Mia Frisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.