Foto: TT

Riktar kritik mot partiernas förändrade flyktingpolitik

Uppdaterad
Publicerad

Den förre KD-ledaren Alf Svensson kritiserar i dag i en debattartikel i DN politikernas hantering av flyktingsituationen i Sverige.

”Nu orkar jag inte vara tyst längre” – det säger i dag Kristdemokraternas tidigare partiledare Alf Svensson.

Han menar i en debattartikel i DN att flyktingkrisen leder till att de politiska partierna, även Kristdemokraterna, glömmer människovärdet. Bland annat är han kritisk till sitt eget partis förslag om flyktingläger vid gränsen.

– Jag vill inte skapa polemik mot mitt gamla parti, men förstår mig inte på idén. Hur ett sådant läger ska ordnars övergår mitt förstånd. Det har man måhända tänkt över i partiledningen, säger han till SVT.

”Överträffar varandra med restriktiva förslag”

Och han är även kritisk till hur de övriga partierna den senaste tiden har hanterat flyktingfrågan.

– De överträffar varandra i att komma med restriktiva förslag för att mota och stoppa och för att begränsa invandringen. Viktigaste av allt i en demokrati är att lyfta fram respekten för varje enskild människa och deras okränkbara värde, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.