Foto: Jonatan Nilsson

Rondellstängning kan orsaka trafikkaos

Uppdaterad
Publicerad

I dag måndag stänger kommunen rondellen vid Barnarpsgatan/Torpagatan. Och det kommer förmodligen bli riktigt tjockt i trafiken under morgonen och under eftermiddagen.

Trafikanter ombeds välja annan väg under de cirka två veckor som arbetet tar. Cyklister och gående leds via Solbergagatan, Torpagatan, Brahegatan under dessa veckor. Från vecka 20 öppnas västra delen av rondellen för trafik igen.

– Det här är ett så pass stort och komplicerat ärende att det inte finns någon annan möjlighet för oss än att stänga av vägen helt. Vi räknar med att detta bygget ska kunna hålla i hundra år, säger projektledaren Fredrik Abrahamsson.

Hur ser du på att det blir stora konsekvenser för de som åker här på morgonen och kvällen?

– Det är klart att det är tråkigt för alla som har detta som sin normala väg till och från arbetet. Men under de här två veckorna som arbetet pågår utför vi tre arbeten som vi normalt skulle ha stängt av vägen vid tre olika tillfällen. Så vi hoppas att folka har förstålelse för att det blir störningar under dessa två veckorna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.