Foto: Jonatan Nilsson

Rusning när historisk boksamling såldes

Uppdaterad
Publicerad

70 hyllmeter eller omräknat 2500 böcker. Ja, det var bokfest på Huskvarna stadsbibliotek idag när den eftertraktade boksamligen skulle säljas.

Idag är det världsbokdagen och då passade Huskvarna bibliotek på att erbjuda hela samlingen av Alf Henriksonböcker till försäljning. Orsaken är att biblioteket kommer att flytta om två år, och att det då inte kommer att finnas plats för den stora samlingen.

Rusning

– Vi ville helt enkelt inte bara packa ner böckerna i kartonger och ställa dem någonstans där ingen kan ta del av dem. Då är det bättre att de kommer till användning, säger Agneta Lundström, ordförande i Alf Henriksonsällskapet.

Och intresset var stort – folk droppade in under hela dagen – en del hade rest ända från Malmö för att få del av boksamlingen

Genom tiderna

– Alf Henricson är en av Sveriges största författare genom tiderna och också en av de mest kända personerna från Huskvarna så det känns bra att låta människor få del av hans samling, säger Agneta Lundström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.