Saab i Huskvarna varslar 40 personer

Uppdaterad
Publicerad

Saab Training Systems i Huskvarna varslar 40 av deras anställda om uppsägning. Just nu pågår förhandlingar mellan fack och arbetsgivare. Företaget vill i nuläget inte kommentera uppgifterna.

 Varslet berör 38 tjänstemän och 2 kollektivanställda på Saab Training Systems anläggning på Stensholm i Huskvarna.

–Det är självklart tråkigt när ett varsel kommer, säger Per-Åke Johansson som är facklig företrädare för Unionen på arbetsplatsen.

I övrigt vill han inte kommentera varslet ytterligare i nuläget utan hänvisar till företagsledningen.

Vill inte kommentera

Från företagsledningens sida är man mycket fåordig om varslet och man hänvisar alla frågor till Saabs centrala presstjänst där man inte vill uttala sig alls i media.

–Just nu lämnar vi inga uppgifter kring det här. Vi har valt att inte kommentera det här idag, säger Helena Dahlberg pressansvarig på Saab Group.

Tillverkar militär utrustning

Enligt uppgifter till SVT beror varslet på att Saab Training Systems gjort ett sämre ekonomist resultat än väntat. Enligt P4 Jönköping handlar det om att företaget ska omstrukturera, och de anställda ska ha fått information om varslet redan igår.

Saab Training Systems utvecklar och tillverkar avancerad teknisk utrustning för militär utbildning och träning, till exempel lasersimulatorsystem. Företaget har ungefär 350 anställda och huvudkontoret ligger i Huskvarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.