Pernilla Törsleff, kammaråklagare, menar att 51-åringen planerat dubbelmordet i Norrahammar. Foto: Förundersökningen/SVT

Sämre bevisning i Hökensåsmorden

Uppdaterad
Publicerad

Åklagarna menar att det är en strategi från 51-åringen att hävda att dubbelmordet i Norrahammar inte var planerat.

Den 51-årige företagaren som är misstänkt för dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås erkände i dag det första dubbelmordet och samtidigt att han förskingrat 5,7 miljoner från sina kunder.

Samtidigt menar han att mordet inte var planerat. Erkännandet kommer påverka hur åklagarna fortsätter rättegången.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

– Vi avvaktar förhöret med den tilltalade och därefter kan det bli så att vi eventuellt återkallar vissa vittnen, säger Pernilla Törsleff, kammaråklagare.   

Vad tänker du om att han hävdar att han inte planerat dubbelmordet i Norrahammar på det sätt som ni beskriver det?

– Det är en omständighet jag velat åskådliggöra genom den omfattande sakframställningen då. Jag menar att det finns en planläggning, säger hon.

Pernilla Törsleff hänvisar till inköpen av tändvätska och kofot som 51-åringen gjorde samma dag som morden.

– Jag förstår att det finns invändningar från hans sida, säger hon.

Eftersom 51-åringen förnekar inblandning i dubbelmordet i Hökensås och bevisningen är svagare kan frågan om han planerat morden påverka om han i slutändan döms för två dubbelmord.

– I det fallet saknas det brandorsak och dödsorsak så bevisläget är inte lika bra. Det är kanske något han funderat på när han uppger sin inställning, säger Anders Brokelind, som är åklagare i Hökensåsfallet.

Leif Silbersky, 51-åringens försvarsadvokat, vill i nuläget inte berätta vad hans klient kommer uppge för svar på åklagarnas försök att knyta honom till brandplatsen i Hökensås.

– Han har inte gjort det och han kommer nästa vecka i detalj att berätta sin version. Så du får ge dig till tåls tills dess, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet