Förbereder för snöproduktion Foto: SVT

Skidsäsongen startar allt senare

Uppdaterad
Publicerad

Den milda december har gjort det omöjligt för länets skidbacksanläggningar att producera snö. Men nu kan det vända.

– Det ser lite bättre ut nu efter nyår, då är det tänkt att vi kan få igång lite snöproduktion. Om vi har tur kanske vi kan få igång några nerfarter till trettonhelgen, säger Niklas Boman på skidbacken i Mullsjö.

Normalt har skidbackarna kunnat hållas igång över julhelgen men de senaste åren har vädrets makter varit emot.

– Jag tror att det är femte året som vi inte får med julen i vår säsong så allting verkar ju lite förskjutet, säger Niklas Boman.

– Vi hade snöläggning redan i november men sen så vände ju vädret och det blev både varmt och regnigt så det har inte varit någon bra säsong hittills.

Nu hoppas Niklas Boman och hans kollegor att vintern har kommit för att stanna. Att det i alla fall får var tillräckligt kallt för snöproduktion.

– Vi hoppas på att vintern kommer ordentligt nu så att vi får hålla på i januari, februari och mars, säger Niklas Boman på skidbacken i Mullsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.