Badgästerna på bilden har ingenting med händelsen i helgen att göra. Foto: Jonas Tubbin

Slut på värmeböljan

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har Vätterstranden i Jönköping sett ut som en plaja på rivieran – men nu blir det omslag till svalare väder.

Under flera dagar den senaste veckan har temperaturen balanserat runt 30-gradersstrecket och strandaktiviteter har legat högt upp på mångas agenda.

Men nu ser det ut att vara slut på värmeböljan för den här gången. Enligt SMHI:s prognos kommer molnigheten under söndagkvällen att tätna västerifrån. Under natten kan vi i Jönköping också få kraftigt regn som drar bort österut under måndag förmiddag.

När regnet dragit bort får vi växlande molnighet och en temperatur som landar på 17-23 grader. Vinden kommer från väster och vindbyarna kan lokalt bli hårda.

Så det kanske är läge att njuta av en skön grillkväll – för du vet inte riktigt när det blir läge nästa gång. Senare i veckan visar prognosen att det kan bli ostadigt väder och en del regn och med temperaturer på runt 15 grader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.