Städfirman körde runt i stil Foto: TT

Städfirman använde Porsche som firmabil – får på moppen av skatteverket

Uppdaterad
Publicerad

En lokal städfirma drabbas nu av en skatteskräll då skatteverket anser att en Porsche 911 Carrera inte är ”en bil som typiskt sett används i ett städföretag”.

På ett företag i Jönköpingstrakten upptaxeras paret bakom en firma för Rot- och Rut-tjänster med 700.000 kronor. Detta sedan en revision visat att en del av omsättningen inte deklarerats.

Firmabilen – ett riktigt vrålåk

Företaget, som utför lokalvård, trädgårdsarbete och nagelvård, hade ett riktigt vrålåk som firmabil – en Porsche 911 Carrera. Skatteverket anser att detta inte var ”en bil som typiskt sett används i ett städföretag”, och misstänker att den använts för privatresor.

Porschen ska ha ”förstörts i en brand”

De räkenskapsuppgifter och dokument som Skatteverket ville ha ska enligt paret ha förstörts i en brand i bolagets lokaler 2014. Även Porschen ska, sorgligt nog, ha brunnit upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.