Foto: Privat

Stor brand i Sävsjö

Uppdaterad
Publicerad

En stor brand utbröt inatt i en kontorslokal som tillhör kommunen i Sävsjö. 35 brandmän från Sävsjö, Vetlanda, Stockaryd, Landsbro och Jönköping har under natten jobbat med släckningsarbetet.

Räddningstjänstens största prioritet var att förhindra branden att sprida sig till den svetsverkstad som ligger i anslutning till den nu nerbrunna kontorslokalen.

– Det har vi lyckats med, nu handlar det om att jobba med släckningsarbetet, säger Räddningschef Lars-Göran Andersson.

Tillhör kommunen

Lokalen är en industribyggnad som ägs av Sävsjö kommun och som används av Moa-verksamheten på socialtjänsten i Sävsjö. Det är kontorslokaler för den del av verksamheten som rör missbrukarvård i kommunen.

När räddningstjänsten kom till platsen var det redan en fullt utvecklad brand. Efter som byggnaden ligger i anslutning till järnvägen behövdes ett av spåren stängas av, vilket har orsakat störningar i tågtrafiken men nu är det öppnat igen.

Stor rasrisk

Hela lokalen är utbrunnen men vissa delar av stommen står kvar bland annat finns delar av taket kvar som är stora takplåtar. Det här gör att räddningstjänsten inta har kunnat gå in i lokalen.

– Det är för riskabelt att gå in. Raskrisken är stor. Vi väntar på ett en grävmaskin kommer som kan riva ner takplåtarna så att vi kan gå in och genomföra släckningsarbetet där.

Prognosen är att arbetet kommer hålla på i alla fall fram till lunch och i nuläget är det oklart om någon varit inne i lokalen men det bedrivs ingen verksamhet i byggnaden på nattetid.

Teknisk undersökning

Enligt räddningstjänst på platsen finns det, i nuläget, ingen naturlig orsak till branden. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand vilket är vanligt när man inte vet vad orsaken till branden är. En teknisk undersökning kommer genomföras efter släckningsarbetet är klart skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.