Stora brister enligt granskning

Publicerad

Det finns stora brister. Det slår Utbildningsförvaltningen fast i sin granskning av skolan.

Brister som bland annat rör den undervisning som bedrivs, elevers trygghet och studiero. Dessutom  är verksamhetens pedagogiska ledarskap efterstatt, konstaterar förvaltningen.

– Barnen har fått en kränkande behandling och verksamheten har stora brister vilket är väldigt allvarligt säger David Norrfjärd, grundskolechef i Jönköpings kommun, till SVT Nyheter Jönköping.

Har satt in åtgärder

Granskningen kom till efter att föräldrar till eleverna hade slagit larm om problemen och den syftar till att vara ett underlag för förbättringar av verksamheten.

Utbildningsförvaltningen har under sin utredning kommit fram till att verksamheten behöver stöd. Därför har kommunen placerat två av kommunens mest erfarna pedagoger i verksamheten och även skolans ledning har utökats för att kunna ge stöd.

Inte okej

Ann-Marie Grennhag (M) ordförande i barn- och utbildningsnämnden säger till tidningen att hon ser allvarligt på det som hänt.

– Det som har hänt är inte okej. Vi ska ha en högklassig skolverksamhet för samtliga barn i den här kommunen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.