Foto: Jonatan Nillson / SVT

Tätt med bläck på tatueringsmässa i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

Förra året kom det runt 2000 betalande besökare. Enligt arrangörerna kommer årets besökare ha mycket att välja på.

– Det kommer att finnas flera tatuerare, musiker, försäljare och konstnärer. Det som är lite speciellt med denna mässan är att konstnärerna målar live och musikerna hänger inte bara backstage utan de går runt och pratar med besökarna, säger Kristian Möllerström en av arrangörerna.

Tillhör världseliten

Det är ett 60-tal tatuerare som kommer vara här och tatuera den som vill under mässan. Det finns en och annan som tillhör världseliten i sammanhanget och många har rest långt för att kunna vara med.

– Vi har besökare från Japan, Europa och flera städer i Sverige men så klart har vi även besökare från Huskvarna, säger Sandra Klasson en av arrangörerna.

Blaze Bayley

På mässan finns även gamla Iron Maiden sångaren Blaze Bayley för andra året i rad. Men i år har han utlovat mer än sång. Han ska nämligen även låta sig tatueras.

– Jag ska göra två tatueringar på två dagar. De säger att det kommer att bli svårt att göra det så vi får väl se om jag överlever, säger Blaze Bayley.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.