Enligt uppgifter till SVT Nyheter har fyndet av ett antal flaskor tändvätska vid huset i Norrahammar fått stor betydelse i gripandet av det nu misstänkte mannen. Foto: TT

Uppgifter: Videofilmen kan fälla dubbelmördaren

Uppdaterad
Publicerad

Nu avslöjas fler uppgifter kring hur den misstänkte dubbelmördaren i Jönköping kunde gripas.

De tomma flaskorna med tändvätska som hittats på mordplatsen ska ha spårats till en butik, och efter att ha begärt ut bilder från övervakningskameran kunde polisen identifiera den nu mordmisstänkte mannen, berättar källor till SVT Nyheter.

Det var tidigt i morse som en man i 50-årsåldern kunde gripas på sannolika skäl misstänkt för mordet på ett äldre par i Norrahammar, utanför Jönköping. Gripandet ska ha gått lugnt till och mannen sitter nu på polishuset i Jönköping.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter har fyndet av ett antal flaskor tändvätska vid huset i Norrahammar fått stor betydelse i gripandet av det nu misstänkte mannen.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Tändvätskan, som ska ha hittats i det mördade parets hus, ska enligt uppgifter till SVT Nyheter ha varit av ett speciellt märke som bara gått att köpa på en butik i Jönköping.

Butikschefen bekräftar för SVT Nyheter att polisen begärt ut övervakningsfilmerna.

– Ja, det stämmer att vi har varit i kontakt med dem. Men polisen berättade aldrig vilket ärende det handlade om, säger butikschefen till SVT Nyheter.

Polisen mycket förtagen

Polisen är fortsatt mycket förtegen och vill varken bekräfta eller dementera några uppgifter gällande fallet.

– Det jag kan säga är att en man i 50-årsåldern är gripen och sitter på sannolika skäl anhållen för mord. Det är mycket information som cirkulerar, vi tänker inte kommentera det, säger polisens presstalesperson Lasse Johansson till SVT Nyheter.

Det var den 28 maj som två personer, en man och en kvinna, hittades avlidna i en villa i Norrahammar. Händelsen rubricerades först som mordbrand men ändrades sedan så att rubriceringarna även innefattade två fall av mord.

Tidigare har det rapporterats om att Polisen i Jönköping skulle få förstärkning för att klara av den senaste tidens händelser i länet. Nu kan den situationen komma att ändras.

– Jag vågar inte svara på om det blir så, men det är möjligt, säger Lasse Johansson.

Långt kvar i utredningen

Men även om polisen nu har en på sannolika skäl misstänkt dubbelmördare återstår mycket polisarbete.

– Det är långt fram till en sådan här utredning är klar i alla fall. Det gäller att sy ihop det så det räcker till en fällande dom, säger han. 

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Jönköping finns det en koppling mellan det nu mordmisstänkte mannen och det mördade paret. Men det är inget som polisen vill kommentera.

Det är ännu inte känt hur den misstänkte gärningsmannen ställer sig till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet