Fastighetsbolaget Tolust Ett som vill bygga den konstgjorda ön som är tänkt att ligga i Munksjön. Foto: SVT

Vill bygga konstgjord ö i Munksjön

Uppdaterad
Publicerad

Här är nya planen för Munksjön. En konstgjord, flytande ö – med konst, utegym och vattenlek för barnen. Och politikerna är positiva, skriver Jönköpings-Posten.

Det är fastighetsbolaget Tolust Ett som vill bygga den konstgjorda ön som är tänkt att ligga i Munksjön. Enligt Jönköpings-Posten är flera politiker positiva till projektet.

– Jag är själv positiv, den flytande ön blir något unikt i Sverige och låter spännande, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden som påpekar att det finns en majoritet för förslaget i hans nämnd.

Munksjösatsningen

”Inte tagit ställning”

Enligt planen ska ön bli 7000 kvadratmeter stor och rymma såväl utegym, konst och utrymmen för vila.

– Vi har inte tagit ställning till förslaget. Vad vi måste diskutera är om vi vill ha en flytande ö och vad det i så fall innebär för ekonomin, säger Anders Jörgensson (M), ordförande i tekniska nämnden, till Jönköpings-Posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Munksjösatsningen

Mer i ämnet