Det översta inlägget är det som kvinnan nekar till att ha skrivit.

17-åring misstänks ha hotat vargjägare

Uppdaterad
Publicerad

Misstänks ha skrivit ett hotfullt inlägg på Rovdjursföreningens Facebooksida.

Striden mellan vargvänner och jägare blir allt hetare.

Nu har polisen i Jämtlands län startat en förundersökning om olaga hot och misstankarna riktas mot en 17-årig kvinna i Jönköping.

I ett inlägg på Rovdjursföreningens Facebooksida föreslås att tjuvskyttar ska skjuta ner en helikopter som fraktar vargjägare och belöning utlovas till den som lyckas. Inlägget är signerat med den 17-åriga kvinnans namn.

– Eftersom motsättningarna mellan vargälskare och vargjägare är så hårda tog vi hotet på allvar, säger flygbolaget Jämtlandsflygs vd Sara Grinde till Jönköpingsnytt.

– Även om texten på Facebook bara skulle vara tomt prat finns ju risken att någon omdömeslös tar rådet på allvar.

17-åringen i Jönköping förekommer med namn på fler djurskyddssajter på nätet men hon förnekar att det är hon som har skrivit den aktuella Facebooktexten. Hon tar bestämt avstånd från förslaget att skjuta ner helikoptern med vargjägare och säger till Jönköpingsnytt att det måste vara någon som har kapat hennes facebookkonto.

Enligt Per Tellin på polisen i Jämtlands län är dock 17-åringen fortfarande misstänkt och därför kommer polisanmälan att skickas till Jönköpingspolisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.