Ishotell och spretiga tår i aprilskämt

Uppdaterad
Publicerad

Bankerna börjar ta inträdesavgift för kunder, ishotellet byter namn för att inte förväxlas med terror och Gotland föreslås få p-avgifter över hela ön.

Aprilskämten haglade under dagen då nästan allt lurendrejeri är tillåtet.

I Kalmar berättade Sveriges Radio P4 att bröderna Elms 53-åriga pappa nu ska börja spela med Kalmar FF. Truppen är redan så åldersstigen att han passar in alldeles ypperligt, säger pappa Elm enligt SR.

Ett annat skämt var att Vasaloppet ska få OS-status 2018 och man ska också ta det lite försiktigt med Sveriges Radio P4 i Göteborg, i alla fall när kanalen rapporterar om att fotbollslaget BK Häcken ska testa fotbollshjälmar i premiären för att förhindra hjärnskakningar.

Bättre kordination

I Gävle rapporterades det om forskning som konstaterat att gästrikeborna fått bättre koordinationsförmåga efter Tjernobylolyckan, samtidigt som tårna blivit spretigare. Detta skulle kunna vara en förklaring till alla stora idrottsprestationer bland invånarna.

Även politik berördes. Efter en flera år het debatt om p-avgifter i Visby har teknikförvaltningen kommit fram till en lösning: parkeringsavgifter på hela ön.

-Varför ska människor på landet få parkera hur som helst, när man inte får göra det i Visby, säger utredaren bakom förslaget, enligt Gotlands Allehanda.

Islamska staten

I Jukkasjärvi ska ishotellet byta namn, enligt Nyheter24. Många har klagat på att hotellets namn kan kopplas till Islamiska staten (IS) skriver sajten. Därför byter hotellet namn till Snow Star hotel.

Dagens Industri skämtar om bankernas girighet i minusräntetider. Framöver kommer besök på bankerna att kosta pengar, kanske lika mycket som en biobiljett. Men vid vissa tider kommer de att erbjuda ”happy hour”.

-Först övervägde vi att stänga kontoren helt för kunder. Det är svårt att få något gjort när de springer omkring här inne hela tiden. Men vi insåg snabbt att alla knackningar på fönstren skulle störa ännu mer, säger en anonym bankkontorsanställd till DI.

Stulet vindkraftverk

I Värmland rapporteras om ett stort mysterium. Vindkraftverken vid Gässlingegrundet har länge krånglat och därför varit ett gissel för Karlstads och Hammarös kommuner. Men nu har ett av vindkraftverken försvunnit, rapporterar Värmlands Folkblad. Till synes utan spår.

-Det är fullständigt obegripligt, säger Vindpark Vänerns vd till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.