Foto: Sara Andreasson

Befann sig i källaren när brand utbröt i huset

Uppdaterad
Publicerad

En person befann sig i husets källare när det började brinna kraftigt i en trävilla i Gränna på onsdagskvällen. Men han märkte inte av branden förrän räddningstjänsten kom till platsen.

– Vi trodde att huset var tomt men precis när vi hade börjat jobba ryckte en person upp dörren och undrade vad vi höll på med. Han som hade befunnit sig i källaren och höll på med renoveringsarbete och hade inte märkt någonting, berättar Håkan Grunditz, räddningsledare, för SVT.

Det var strax innan klockan 17 på eftermiddagen som en granne larmade om att det brann på utsidan av trävillan i Gränna. Risken var till att börja med stor att branden skulle sprida sig till vinden.

– Men genom att riva loss fasaden och verandan kunde vi relativt snabbt slå ner branden, säger Håkan Grunditz, räddningsledare, till SVT.

Räddningstjänsten kommer att ha bevakning på huset under hela natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.