Fastighetsbolag stämmer regionen på 3,4 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

3,4 miljoner. Det är vad regionen i Jönköpings län nu riskerar att få betala för det omtvistade tilläggsavtal som tecknats för kvarteret Hälsan i Jönköping. För nu stämmer fastighetsbolaget Hemsö regionen.

Tvisten bottnar i ett tilläggsavtal, värt flera miljoner, som dåvarande fastighetsdirektören Erik Pålsson skrev 2006, mellan landstingsfastigheter och den dåvarande fastighetsägaren av Hälsan, Tosito.

Avtalet innefattar en automatisk förlängning av hyreskontraktet i tio år – 2019-2029, och att kostnaden för ränta och ombyggnation ska löpa vidare trots att regionen redan har betalat för detta.

Håller inte med

Men enligt regionledningen är avtalet ogiltigt eftersom, skriver man, att dåvarande fastighetsdirektören Erik Pålsson inte var behörig att skriva under ett sådant avtal. Pålsson själv håller inte med om detta, uppger Jönköpings Posten.

Regionen har nu deponerat 3,4 miljoner hos länsstyrelsen. Det är den summa som fastighetsbolaget Hemsö kräver av regionen i sin stämningsansökan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.