Boris Lovrenovic, Laurent Adeni och Nikola Scanojevic går sista året på IT-programmet. Foto: Lennart Broman

JB-gymnasiet lägger ner

Uppdaterad
Publicerad

Det privata utbildningsföretaget JB-gymnasiet lägger ner hela sin gymnasieskola i Jönköping.

JB-gymnasiet lägger ner efter terminens slut om några veckor och har vänt sig till Jönköpings kommun och andra gymnasieskolor för att förmå dem att överta elever och utbildningar.

Eleverna på skolan fick beskedet under torsdagsförmiddagen. Personalen fick sent i går kväll ett mejl där de kallades till informationsträff under förmiddagen i dag.

SVT granskar friskolor

– Vi har fått information i dag om att skolan ska läggas ned, och även på mejl tidigare. Skolan ska hjälpa oss att söka nya skolor, berättar flera elever som går estet-media och samhäll-media.

– Vi är väldigt besvikna. Och det är väldigt tråkig stämning på skolan i dag.

”Det var på gång”

Jönköpingsnytt träffade tre killar som går sista året på IT-programmet och som kommer att kunna gå klart sin utbildning. De säger att de har känt på sig att det var på gång.

– Och det var nog dags, för det känns inte som att JB haft någon koll, säger Boris Lovrenovic.

Skolan har förbjudit all media att komma in i skollokalerna under dagen, rapporterar Jönköpingsnytts reporter Lennart Broman.

JB-gymnasierna ägs av danska riskkapitalbolaget Axcel och har tidigare i vår beslutat att lägga ner fordonsprogrammet i Jönköping. Även i Värnamo och Nässjö har JB lagt ner på grund av bristande lönsamhet.

Enligt uppgifter till SVT kommer hela JB-koncernen att avvecklas inom kort.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar friskolor

Mer i ämnet