Kyrktuppen är återfunnen

Uppdaterad
Publicerad

Tuppen som stals från kyrktornet i Skillingaryd hittades vid staketet längs med E4:n.

Den en meter stora tuppen stals någon gång mellan fredag i förra veckan och i onsdags. Någon hade klättrat upp på det närmare 30 meter höga kyrktornet och plockat ner den. Det var Skillingarydsbon Inge Norberg som hittade tuppen längs med E4n.

– Först hittade jag den i tisdags och visste inte vad det var. Jag trodde att den kanske hade trillat av en långtradare och ställde upp den snyggt så att den skulle synas, berättar Inge.

Inge gick hem och det dröjde någon dag, sen läste han om den försvunna kyrktuppen. Då förstod han vad han sett. Under fredagen gick han ner för att hämta den, men då var den inte kvar så han fick leta.

– Jag trodde inte att jag skulle hitta den, men då fick jag se något gult som låg på marken. Han var inkastad bland smågranarna på marken, säger Inge.

Koppartuppen var tillbucklad på två ställen men har nu kommit tillbaka till sina rätta ägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.