SM i magi i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

I dag startar Svenska Mästerskapen i magi i Jönköping. Cirka 30 magiker från hela landet kommer deltaga. Jimmy Svärdhagen som bor i Habo är producent för arrangemanget. Han har själv vunnit två SM-guld. Men i helgen kommer han inte själv att tävla.

– Nej, jag kommer att ha fullt upp med att hålla kolla på allt, säger han.

Tre kategorier

Under helgen kommer magikerna tävla i tre kategorier. SM i close-up magi, SM i barntrolleri och SM i scenmagi. Först ut är SM i close-up magi.

– Den är ju ganska häftig eftersom magikerna kommer väldigt nära publiken när de utför sin magi. Close-up är ju den tävlingen som kräver mest fingerfärdighet, säger Jimmy Svärdhagen.

På lördag tävlas det i barn- och scenmagi. Vinnare av sistnämnda tävlingen kommer även att få uppträda under middagen på kvällen.

– Scenmagi är ju den tävlingen där magikerna gör stora nummer, stora apparater, itusågning och tankeläsning, säger Jimmy Svärdhagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.