Många tror på J-södra och Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

På dagens upptaktsträff tror de flest att J-södra går upp till Allsvenskan och att Värnamo hamnar i mitten.

J-södra spelar i Allsvenskan nästa år, i alla fall om man ska tro spelare, tränare och journalister som i dag samlades på en upptaktsträff inför årets Superettastart.

– Det är blandade känslor, det är positivt att de andra klubbarna och sportjournalisterna har fått upp ögonen för oss. Men vi är inte riktigt mogna för att ha den pressen som till exempel Hammarby hade förra året. Vi får ta en match i taget som vanligt, säger Sune Lantz ordförande i J-södra.

Även bra för Värnamo

Många tror att även det andra Smålandslaget Värnamo kommer att göra en bra säsong och hamna i mitten av tabellen.

– Vi ska bli ett stabilt mittenlag i år. Vi har en starkare och bredare trupp än förra året, säger ordförande i IFK Värnamo Kaj Larsson.

Profillös Superetta

Många experter har talat om att Superettan i år är profillös. De båda klassiska allsvenska lagen Hammarby och Sundsvall har återigen tagit sig upp till högsta serien. I stället får fansen se lag som Frej, Atletic FC och Utsiktens BK.

– Det är klart att det gör en hel del att Hammarby och Sundsvall försvinner. Vi har fått upp tre lag till Superettan som inte utåt sett är kända på något sett. Men i och med det blir ju årets Superetta oerhört jämn, säger Sune Lantz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.