Mindre trafik i samhället med ny väg

Publicerad

I dag invigdes nya väg 27 som sträcker sig förbi Gislaved.

Trafikanter som ska mot Göteborg kan nu köra förbi samhället och välja bort vägen som leder genom orten.

– Det blir ju lite mindre trafik inne i samhället. Vi bor bredvid vägen och långtradarna kommer ju försvinna. Det är ett lyft faktiskt, säger Birgitta Aronsson.

Hon tillsammans med hundratals personer deltog när väg 27 invigdes i dag. På plats fanns även infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och Niclas Palmgren(M), kommunalråd i Gislaved.

Bättre för boende

– Trafikmiljön kommer bli en helt annan i samhället. Det kommer att bli bättre för de boende och våra oskyddade trafikanter, att inte ha den här tunga trafiken som kör genom orten.

Trots den nya vägen och färre trafikanter är Krister Johansson, som äger en korvkiosk längs med den gamla vägen, inte orolig:

– Det kommer kanske att påverka när det gäller jul- och semestertrafiken, att färre bilar passerar och stannar här. Men jag har pratat med många stamgäster om det här, och de kommer att fortsätta att komma hit och köpa korv av mig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.