Mullsjö klart för semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Båda lagen förutspådde en jämn match, men den uteblev. För första gången tar Mullsjö sig vidare till semifinal i SM-slutspelet i innebandy, efter att bokstavligen ha krossat Växjö hemma med 11 – 3.

Kvartsfinalmatchen var historisk, eftersom inget av lagen tidigare tagit sig till semifinal. Det var Växjös André Andersson som gjorde matchens första mål, efter drygt fyra minuter. Efter det blev det en målkavalkad av Mullsjö som gjorde tre mål i första perioden, ett i den andra och ytterligare ett mål, bara 13 sekunder in i tredje perioden. Först därefter lyckades Växjö reducera till 5 – 2.

Växjö tog time out men Mullsjö drog ifrån på nytt och när Jimmie Pettersson gjorde 8 – 2 till hemmalaget tog Växjö time out. Det gav visserligen resultat, kort därefter reducerade man på nytt till 8 – 3. Fast i det långa loppet hjälpte det föga, Mullsjö petade in några mål till och fastställde resultatet 11 – 3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.