Nässjö har eget miljonprogram

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans med föreningar, kyrkor, företag och enskilda satsar komunen varje år en miljon kronor på att göra kommunens många mindre orter utanför cenralorten attraktiva att bo och jobba i.

En miljon kronor är inte mycket pengar om det handlar om att rusta upp nedslitna miljöer eller områden, konstaterar Anna-Carin Magnusson (S), kommunalråd.

– Men bara det att vi samlar föreningar, enskilda och näringslivet på en ort till diskussioner och planering gör att de lokala initiativen kommer igång, fortsätter hon, och då räcker 1 miljon kronor förhållandevis långt, till exempel när de lokala krafterna ställer upp med arbete och sponsring.

Nässjö har 10-12 större och mindre samhällen på någon eller några mils avstånd från centralorten. Smålandsnytts reportageteam har besökt bland annat Anneberg och Fredriksdal. Två samhällen där många känner att kommunpolitikerna främst satsar på centrala Nässjö.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommarturen #dinröst

Mer i ämnet