Guldet blev inte till sand

Publicerad

Det såg oroväckande ut tidigare i veckan, men nu har det rasslat till i biljettkassan inför lördagens konsertversion av Kristina från Duvemåla, där Sanna Nielsen gör huvudrollen.

Arrangörerna beskrev tidigare i veckan biljettförsäljningen som trög, men ville då inte säga exakt hur många av de runt 4500 biljetterna som fanns kvar. Idag berättar de att 1000 stolar fortfarande är tomma. Men dessa räknar arrangörerna med att sälja ut:

– Jag vet inte om folk tycker det är för dyrt, men det tror jag inte. Det bottnar nog snarare i den fina sommaren vi haft. Först nu har folk vaknat till och kommer på att de vill se på Kristina från Duvemåla, säger Thomas Tegnér som arbetar med Sveriges körförbund.

Var ni oroliga när antalet sålda biljetter var få i början av veckan?

– Det är nog mer andra saker som oroar inför en sådan här stor uppsättning, till exempel de 800 personer som ska vara på scenen samtidigt.

Sångare från hela landet

I konserten kommer 700 körsångare från landets alla hörn att delta. Bland symfonisterna finns Sanna Nielsen i rollen som Kristina. Hon skrek rakt ut när hon fick förfrågan och tvekade inte innan hon tackade ja, trots att det skiljer sig från konserter hon medverkat i tidigare. Nu när hon övat in sig i rollen som Kristina, kan hon även identifiera sig själv med hennes liv:

– Kristina lämnade allt bakom sig, det påminner lite om mitt liv. Jag flyttade till Stockholm 2005 som ung och lämnade mitt trygga liv i Edenryd bakom mig. Det var många gånger man längtade hem, men det var utmaningar och man får finna sig i det någonstans.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.