”Roligt att han väljer HV71”

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har gjort klart med forwarden Calle Ridderwall, 26 år, till de kommande två säsongerna.

Calle Ridderwall kommer närmast från tjeckiska Lev Praha och spelade med dem i KHL under förra säsongen.

– I Calle får vi en klasspelare som kommer att vara oerhört viktig för HV71, säger sportchefen Johan Hult. Otroligt roligt att han väljer oss.

–  Calle gjorde mycket bra ifrån sig i Praha, som gick till final i KHL. Under slutspelet spelade han i deras förstaformation och var starkt bidragande till klubbens framgång. Dessutom debuterade han i Tre Kronor, säger Johan Hult.

Själv kommenterar Calle Ridderwall så här:

– Det känns riktigt kul att komma till HV71 och jag ser fram emot att komma och se staden och träffa grabbarna i laget. Under förra året delade jag rum med Martin Thörnberg på våra resor i Ryssland och då kollade vi mycket på HV71:s matcher, så jag har ganska bra koll på klubben.

Komplett forward

Calle Ridderwall är en komplett forward som dels kan göra mycket poäng men också stå för hårt jobb och skapa ytor åt sina medspelare med sin fina skridskoåkning, enligt sportchefen Johan Hult.

HV:s tränare Andreas Johansson har följt Calle Ridderwall de senaste åren och bedömer honom som en bra hockeyspelare som vill utvecklas för att bli ännu bättre.

Kontraktet med Ridderwall gäller i två år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.