Vid den här ladugården i Mullsjö hotades och pressades männen på pengar. Foto: Peder Losten

Här rånades och hotades misstänkta pedofiler

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern som utgav sig för att vara en ung tjej tog kontakt med män på nätet. De stämde träff och kidnappade och rånade offren. Åklagaren kräver nu sex års fängelse vardera för de två.

Under fredagen avslutas rättegången i Jönköpings tingsrätt mot två män som under falsk identitet jagat pedofiler.

De två männen, 19 och 22 år gamla, står åtalade för bland annat grovt rån, människorov, olaga frihetsberövelse och utpressning – brott som kan ge upp till sex års fängelse.

Låtsades vara 13 år

De åtalade männen tog kontakt med andra män på nätet genom att uppge sig för att vara en 13-årig tjej vid namn Linda. De bestämde träff med minst fyra män vid olika tillfällen, bland annat i stadsparken i Jönköping. Männen kidnappades och kördes till en ödelagd ladugård i Mullsjö, där de blev utsatta för knivhot och mardrömslika skenavrättningar genom att männen låtsades spela rysk roulette. Männen hotades att bli polisanmälda för pedofili om de inte lämnade ifrån sig pengar.

En man anmälde

Det hela uppdagades när en av de utsatta männen polisanmälde händelsen. Under utredningens gång framkom det att ytterligare minst tre män blivit utsatta.

Den åtalade 19-åringen är den som har varit mest aktiv i brotten. Hans försvarsadvokat Markus Johansson vill inte kommentera om det finns något i 19-åringens förflutna som gör att han vill sätta dit pedofiler.

– Nej, det har jag inga kommentarer till.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.